Odstraňujete pred prípravou kuracieho mäsa kožu? Prečítajte si, prečo to nie je dobrý nápad!

Dozlatista upečená a chrumkavá kôrka z pečeného kuriatka je pre mnohých z nás tou najchutnejšou súčasťou tohto pokrmu. Mnohí si ju však odopierajú, pretože si myslia, že práve ona obsahuje množstvo škodlivých tukov a je najmenej zdravou časťou kuraťa.

Dozlatista opečená a chrumkavá kôrka z pečeného kuriatka je pre mnohých z nás tou najchutnejšou súčasťou tohto pokrmu. Mnohí si ju však odopierajú, pretože si myslia, že práve ona obsahuje množstvo škodlivých tukov a je najmenej zdravou časťou kuraťa. Našťastie pre všetkých milovníkov poctivého kurčaťa, ide len o mýtus!

Užitočná pre srdce

Odstraňujete kožu preto, že obávate množstva tukov? Môžete si na nej pokojne pochutnať. Kuracie prsia s kožou sú ľahkým a veľmi výdatným zdrojom bielkovín, ktorý navyše skvele chutí. A nezabúdajte, že viac ako polovica tukov, ktoré obsahuje koža kurčaťa sú monosaturované – to znamená, že sú veľmi prospešné pre naše srdce.

Mononasýtené tuky sú nevyhnutné nielen pre srdce, ale aj pre ostatné telesné orgány – mozog a cievy. Okrem kože ich získavame najmä z rýb, orechov alebo avokáda. Okrem omega 3 mastných kyselín, obsahuje kuracia koža aj vzácne omega 6 mastné kyseliny, ktoré sú nepostrádateľnou zložkou bunkových membrán.

Zdroj bielkovín

Kuracia koža obsahuje zdravé tuky a bielkoviny, ktoré pozitívne ovplyvňujú náš metabolizmus. Namiesto počítania kalórií si treba uvedomiť, že naše telo potrebuje bielkoviny aj tuky prijímať v rovnováhe. Ak si dáte kuracie mäso aj s kožou dodávate mu perfektnú kombináciu živín, ktoré potrebuje.

Prírodná aróma

 

Kurča bez kože nebude nikdy také chutné, ako to s kožou – nech použijete akékoľvek koreniny a prísady. Koža aj počas pečenia udržiava mäso šťavnaté a čo je najlepšie, nemusíte sa obávať, že mäso prekoreníte alebo presolíte – koža tomu jednoducho zabráni a mäso skvele ochutí.

Ak si nabudúce budete pripravovať obed z kuracieho mäso a budete chcieť odstrániť kožu, spomeňte si na tento článok. Neváhajte si raz za čas dopriať túto pochúťku a nemusíte mať pritom žiadne výčitky, práve naopak. Napokon, mäso a koža kombinácia, ktorú si pre nás pripravila sama príroda a asi vedela prečo.

Dnes najobľúbenejšie