Množstvo rodičov je nútených každý deň prekonať obedovú tortúru so svojimi ratolesťami, ktorým sa jednoducho nepozdáva to, čo pre nich servírujete.
Šikovná mamička Sandra Denneler sa s týmto problémom popasovala skutočne kreatívnym spôsobom. Jej ratolesti sa príliš nekamarátili s polievkami a omáčkami, preto vymyslela šikovný spôsob, ako ich spraviť pre deti atraktívnejšími. Svoj nápad našťastie posunula ďalej a množstvo rodičov sa môže inšpirovať je „chutnými“ trikmi.
Hroch v polievke
Vytvoriť hladného polievkového hrocha skutočne nie je vôbec náročné. Stačí vám chlebové cesto, maslo, čierne fazuľky a obľúbená polievka.
Ako na to?
Chlebové cesto si rozdeľte na menšie kúsky, z ktorých budete modelovať telo hrochov. Vytvorte podlhovastý ovál, ktorý bude slúžiť ako telo hrocha.
Vymodelujete dve malé guličky na ňufák a jednu väčšiu na hlavu. Telo aj hlavu s ňufákom spojíte dohromady na pripravenom plechu pokrytom papierom na pečenie. Stačí už len domodelovať uši a základ vášho hrocha je hotový.
Takto môžete vytvoriť ľubovoľný počet hrochov, podľa toho, koľko cesta máte k dispozícii.
Vytvorených hrochov necháme ešte 15-20 minút podkysnúť (prikrite ich utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste). Za tento čas si predhrejeme rúru na 220 stupňov. Hrochov pečieme asi 20 minút – dokiaľ nie sú zlatisté na povrchu.
Hotových hrošíkov potrieme maslom a dozdobíme čiernymi fazuľkami tak, že vyrežeme nožom malé otvory na nozdry a oči. A teraz neostáva nič iné, len šup s nimi do polievkového kúpeľa.