Odborník vám ukáže geniálny tip, vďaka ktorému budú paradajky omnoho silnejšie, odolnejšie a prežijú aj počas ťažkých podmienok

Mnohí čitatelia budú zrejme prekvapení, ak im prezradíme, že aj paradajky možno štiepiť.

Štiepenie paradajok je v súčasnosti pomerne bežné a prináša so sebou celý rad výhod. Existujú rôzne techniky štiepenia, my vám ukážeme jeden, ktorý považujeme za najjednoduchší.

 

Výhody štiepenia paradajok:

  • Ide o ekologickú alternatívu k používaniu chemických dezinfekčných prostriedkov
  • Umožňuje pestovať paradajky v oblastiach, kde je slanšia pôda
  • Väčšia úroda a veľkosť plodov
  • Paradajky lepšie odolávajú suchu a nízkym teplotám
  • Zaštiepené paradajky dokážu absorbovať viac živín z pôdy

 

Ako na to

Potrebovať budeme žiletku a zušľachťovacie klipy na upevnenie oboch rastlín. Rez sa robí pod 45 stupňovým uhlom. Rez je najvhodnejšie robiť počas chladnejších jarných dní. Takto budú mať rastliny čas na odpočinok a budú sa sústrediť na liečenie rán.

Odstrihneme hornú časť podnoží, jediná vec, ktorá nás zaujíma, sú korene a spojíme obe rastliny tak, ako vidíte na obrázku vyššie. Upevníme zušľachťovacími klipmi a obe nohy umiestnime do kvetináča s priemerom približne 10 cm.

Po týždni odstránime klipy a skontrolujeme ranu, ktorá by mala byť dobre uzdravená.

Dnes najobľúbenejšie