plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obed 2v1: Kuracie stehná s ryžou pečené na jednom plechu

Ryžu a kuracie stehienka nemusíte pripravovať zvlášť. Vyskúšajte zjednodušenú verziu z jedného plechu.

Kuracie stehná s ryžou patria medzi tradičné pokrmy, ktoré sa z času na čas pripravujú snáď v každej rodine. Máme pre vás skvelý tip, ako toto obľúbené jedno pripraviť bez väčšej námahy na jednom plechu.

Potrebujeme:

4 ks mrkvy

2 ks cibule

2 šálky nevarenej ryže

800 g kuracích stehien

2 lyžice kyslej smotany

½ lyžičky kari korenia

½ lyžičky čierneho mletého korenia

3 šálky kuracieho vývaru (môžeme nahradiť obyčajnou vodou)

Soľ podľa chuti

3 lyžice slnečnicového oleja

Postup:

Kyslú smotanu zmiešame s kari korením, čiernym korením, soľou a dobre premiešame. Do zmesi vložíme marinovať stehienka a 20-30 minút necháme odležať v chladničke.

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rastlinnom oleji. K cibuli pridáme aj strúhanú mrkvu a všetko spolu restujeme, kým mrkva nezmäkne.

Na dno zapekacej misy uložíme restovanú zmes cibule a mrkvy. Potom navrstvíme nevarenú ryžu a zalejme vývarom alebo vodou. Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme.

Nakoniec uložíme na ryžu (v podstate do vody alebo vývaru) marinované kuracie stehienka spolu so smotanovou zmesou, v ktorej sa marinovali.

Prikryjeme fóliou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190-200 stupňov približne 60 minút.

Posledných 15 minút pred dopečením odstránime fóliu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes