Každý rok sa ich neviem dočkať. Keď sa v obchode objavia nové zemiaky, presne viem, čo z nich doma urobím. Najlepšie sú predsa upečené s lahodnou smotanovo-syrovou omáčkou. Doprajte si aj vy takúto perfektnú večeru! :-)
Potrebujeme:
500 g nových zemiakov
3 lyžice kyslej smtoany
50 g syra
4 strúčiky cesnaku
1 zväzok kôpru
1 lyžicu rastlinného oleja
1/2 lyžičky hladkej múky
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky očistíme a uložíme do vymastenej zapekacej misy.
Smotanu zmieašame so soľou, korením, múkou (na zahustenie) a najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Omáčku navrstvíme na zemiaky.
Zemiaky umiestnime do hornej polovice rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.
Potom vyberieme misu z rúry, posypeme syrom a pečieme ešte 10-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)