Hoci sa škorica spája hlavne s vianočným obdobím, kto povedal, že táto zdravá korenina je len výsadou tohto obdobia? Práve naopak, ak sa nechcete nechať ukrátiť o jej úžasné výhody, mali by ste ju konzumovať častejšie.
Škorica dokáže jedlu dodať výbornú chuť a navyše je účinná aj v boji proti prechladnutiu. To však nie sú jej jediné benefity. Je minimálne 5 skvelých dôvodov, prečo zaradiť túto koreninu do vášho jedálnička.
1. Výborný antioxidant
Aj škorica sa pridáva ku skupine potravín či surovín, ktoré označujeme za antioxidanty. O ich priaznivých účinkoch na organizmus sa netreba príliš rozpisovať. Je známe, že chránia telo pred rôznymi chorobami, vrátane rakoviny. Antioxidanty v potravinách slúžia ako výborný prevencia.
2. Pôsobí protizápalovo
Nie nadarmo sa škorica odporúča napríklad pri zápaloch hrdla, preto v tomto období, keď začínajú ľudia chorľavieť, po nej rozhodne siahnite.
3. Úľava pre žalúdok
Škorica sa všeobecne považuje za antibakteriálnu surovinu, a to platí aj v prípade žalúdočných problémov. Vtedy je najlepšie siahnuť po šálke škoricového čaju.
4. Bojovník proti zubnému kazu
Pomocou nej zabijete baktérie v ústach bez poškodenia zubov. Okrem ochrany pred zubným kazom chráni bojuje aj proti ochoreniam ďasien.
5. Kvasinky ju neznášajú
Kvasinkové infekcie, ktoré sú odolné voči liekom, majú úhlavného nepriateľa. Škorica totiž dokáže pri kvasinkách pomôcť. Rovnako ale dokáže bojovať aj proti bakteriálnym a mykotickým infekciám.