plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľný orechový krémeš od tety z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!

Pred rokmi som ho na dovolenke v Maďarsku. Robila ho teta, u ktorej sme vtedy bývali. Verte alebo nie, lepší zákusok od tohto nepoznám. :-)

Pred rokmi som ho na dovolenke v Maďarsku.

 

 

Robila ho teta, u ktorej sme vtedy bývali.

Verte alebo nie, lepší zákusok od tohto nepoznám. :-)

Potrebujeme:

80 g kr. cukru

100 g mletých orechov

100 g rozdrvených piškót

5 vaječných bielkov

2 žĺtky

50 ml oleja

1 lyžičku prášku do pečiva

Na krém:

 

 

3 žĺtky

2 bal. zlatého klasu

5 lyžíc kr. cukru

700 ml mlieka

100 g masla

300 ml smotany na šľahanie

Postup:

Najskôr si pripravíme krém.

500 ml mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky, žĺtky a cukor.

 

 

Keď mlieko zovrie, zložíme z plameňa a vmiešame pudingovo-žĺtkovú zmes.

Rozmiešame, preložíme na slabý plameň.

Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý hladký krém.

 

 

Maslo našľaháme v samostatnej nádobe a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingového krému.

Na cesto si ušľaháme na sneh bielky s polovicou cukru.

Žĺtky ušľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a postupne aj mleté orechy zmiešané s rozdrvenými piškótami.

 

 

Jemne premiešame so snehom a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (40×28 cm).

Pečieme pri teplote 180 stupňov 8-10 minút.

Keď cesto vychladne, predelíme ho na polovicu.

 

 

Na prvý plát cesta navrstvíme pudingový krém.

Preložíme druhým plátom cesta a nakoniec navtstvíme na vrch ušľahanú šľahačku – ak chcete, smotanu môžete ušľahať s jedným balíkom vanilkového cukru.

Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

 

 

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes