Výborný koláčik, ktorý je akurát sladký a osvieži aj počas tohto horúceho počasia. Jeho príprava je jednoduchá a z plechu zmizne skôr, ako si stihnete pridať! :-)
Potrebujeme:
6 vajec
3 lyžice cukru
6 lyžíc oleja
6 lyžíc mlieka
8 lyžíc hladkej múky
100 g hrozienok prípadne zaváraných višní
½ bal. prášku do pečiva
1 lyžicu kakaa
Tvarohová náplň:
300 g jemného tvarohu
100 g kyslej smotany
100 g zmäknutého masla
2-3 lyžice práškového cukru
Kôru z 1 citróna
Na polevu:
100 g čokolády
2-3 lyžice mlieka
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom. Postupne prilejeme mlieko izbovej teploty a olej. Nakoniec postupne za stáleho miešania pridávame múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej nasypeme kakao a do druhej primiešame hrozienka. Potom cesto rovnomerne navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou – začneme polovicou tmavého cesta, celou dávkou svetlého cesta a zvyšným tmavým cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov asi pol hodiny – každá rúra pečie inak a preto je potrebné cesto sledovať. Pre istotu urobte test špáradlom. Cesto necháme vychladnúť na plechu.
V miske ušľaháme tvaroh so smotanou. V samostatnej miske našľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne ho vmiešame do tvarohovej hmoty. Nakoniec pridáme aj citrónovú kôru. Zmes navrstvíme na vychladnutý korpus.
Čokoládu rozpustíme s mliekom a rovnomerne prelejme e cez vrch koláča. Necháme dobre vychladiť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: femina