Fantastický dezert, ktorým môžete ozvláštniť vaše obľúbené dezerty, alebo ho podávajte lent ak – ako sladké poháre s ovocím alebo kúskami čokolády. Tento penový zázrak tiež možno poznáte pod názvom „bavorský krém“.
Potrebujeme:
1 vanilkový lusk alebo 1 lyžičku vanilkovej arómy
400 ml mlieka
8 plátkov želatíny
4 žĺtky
70 g práškového cukru
200 g smotany na šľahanie
Postup:
Lusk rozkrojíme, vyberieme vnútro a vmiešame ho do mlieka. Preložíme na plameň a privedieme do varu. Potom mlieko zložíme z plameňa.
Pláty želatíny necháme napučať v studenej vode.
Žĺtky zmiešame s cukrom, preložíme do vodného kúpeľa a ušľaháme do hustej peny.
Z mlieka vyberieme vanilkový lusk a tenkým prúdom ho všľaháme do žĺtkového krému.
Zo želatínových plátov vytlačíme vodu a vložíme do krému. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.
Teraz krém preložíme do čo najstudenejšieho vodného kúpeľa a stále šľaháme, kým krém nevychladne. Potom ho vložíme do chladničky.
Keď želatína v kréme začne želírovať, vmiešame doň vyšľahanú smotanu. Krém navrstvíme do dezertných misiek a vložíme vychladiť do chladničky.
Podávame s ovocím, čokoládou alebo obľúbenou sladkou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom