plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne lahodné pagáče s cibuľou a domácou masťou!

Pagáče som už skúšala na desiatky rôznych spôsobov, ale tento je bezkonkurenčne najlepší. Najviac sa mi osvedčilo spojenie domácej husacej masti a červenej cibuľky.

Pagáče som už skúšala na desiatky rôznych spôsobov, ale tento je bezkonkurenčne najlepší. Najviac sa mi osvedčilo spojenie domácej husacej masti a červenej cibuľky, Každý, kto túto delikatesu ochutná hneď zatúži po ďalšom kúsku. Presvedčte sa sami.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 lyžicu husacieho sadla

100 ml mlieka

1 lyžičku cukru

40 g čerstvého droždia

1 vajce

200-300 ml kyslej smotany (podľa konzistencie cesta)

2-3 ks červenej cibule

3 lyžičky soli

Na mazanie:

Husacie sadlo

Na potretie:

1 rozšľahané vajce

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na troche husacej masti. Necháme vychladnúť.

Z vlažného mlieka, cukru a rozmeleného droždia prirpavíme kvások.

Múku zmiešame s masťou, vajíčkom, kvásom a smotanou. Vypracujeme jednotné hladké, pružné cesto.

Cesto na pracovnej ponaťahujeme (alebo rozvaľkáme) potrieme tenkou vrstvou masti a cibuľkou. Teraz začneme s prekladaním cesta. Najskôr prekladáme zľava doprava. Ľavú časť cesta zložíme najskôr približne na 2/3 a potom celkom preložíme smerom doprava. Rovnako potupujeme pri skladaní zhora nadol. Ide o to, aby sa náplň čo najlepšie dostala do cesta.

Cesto uložíme na chladné miesto približne na 1 hodinu.

Potom cesto rozvaľkáme, opäť potrieme masťou a posypeme cibuľkou. Opäť preložíme ako predtýma necháme opäť odpočívať 1 hodinu v chladničke alebo na chaldnom mieste.

Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 – 1,5 cm a vykrajujeme jednotlivé pagáčiky pomocou pohára. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes