Skvelý pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si určite pridáte. Jeho príprava je jednoduchá a zvládnete ju ľavou-zadnou, aj v tomto horúcom počasí. Podávajte vychladnené ako sladké osvieženie ku šálke kávy.
Potrebujeme:
12 vajec
12 lyžíc polohrubej múky
12 lyžíc kr. cukru
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžicu kakaa
350 g zaváraných čerešní
Na krém:
3 bal. čokoládového pudingu
900 ml mlieka
50 ml rumu
150 g masla
150 g čokolády na varenie
150 g kr. cukru
Na vrch:
100 g čokolády
3 lyžice roztopeného masla
Postup:
Z ingrediencií na cesto vymiešame jednotné cesto. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao a do druhej čerešne. Na vymastený a múkou vysypaný plech navrstvíme najskôr svetlé a potom tmavé cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov – prípadne môžeme urobiť aj test špáradlom.
Na krém uvaríme puding z mlieka, pudingových práškov a 2 lyžíc cukru. Do horúceho pudingu pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme. Maslo ušľaháme s cukrom a nakoniec pridáme aj rum. Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu. Pudingový krém navrstvíme na vychladnutý korpus a vrch prelejeme rozpustenou čokoládou a maslom.
Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty