plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobrá príloha z kapusty: Príprava podľa starého receptu zo Záhoria!

Tento recept som si priviezla zo Záhoria od mojej rodiny a vraj sa používal ako jedna z najobľúbenejších príloh k mäsku. Ja podávam k pečenému, dusenému a dokonca aj grilovanému mäsku. Včera som podávala k mäsovým guľkám a bolo to vynikajúce. Neváhajte vyskúšať! :-)

Tento recept som si priviezla zo Záhoria od mojej rodiny a vraj sa používal ako jedna z najobľúbenejších príloh k mäsku. Ja používam pečenému, dusenému a dokonca aj grilovanému mäsku. Včera som podávala k mäsovým guľkám a bolo to vynikajúce. Neváhajte vyskúšať! :-)

Potrebujeme:

500 g kyslej kapusty

1 a 1/2 lyžice kr. cukru

1 väčšiu cibuľu nakrájanú nadrobno

2 lyžice bravčovej masti

Postup:

Ja používam domácu sudovú kapustu, ale môžete použiť aj kupovanú. Kapustu vyžmýkame a na pracovnej doske nakrájame nadrobno. My máme doma radi poriadne kyslú kapustu, ale podľa chuti môžete pokojne prepláchnuť vodou.

Na panvici s hrubým dnom rozpustíme cukor. Keď má zlatistú farbu, pridáme masť, premiešame a necháme rozpustiť. Keď je masť rozohriata, pridáme cibuľku a opražíme. Pridáme kyslú kapustu, chvíľu restujeme a potom podlejeme horúcou vodou tak, aby voda siahala nad kapustu.

Keď voda začne vrieť, kapustu prikryjeme pokrievkou a na slabšom plameni varíme, kým nie je kapusta celkom mäkká (cca 30 minút). Potom pokrievku zložíme a necháme vodu odpariť (nie však úplne, trochu šťavy necháme v kapuste, je ešte lepšia).

Podávame s mäskom podľa chuti, ja ju však papám aj samú, je skutočne výborná!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto:reprofoto doradcasmaku

Najlepšie recepty na dnes