Toto zatieni aj zložité pochúťky. Zemiaky sú úžasne chrumkavé na povrchu a krémové vo vnútri. Stačí len sledovať reakcie vašich hostí, keď sa do nich zahryznú.
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov
50 g tvrdého syra
30 g masla
1 lyžica majonézy
1 lyžica najemno nasekaného kôpru
½ lyžičky soli
4 strúčiky cesnaku
Postup:
Zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou a popicháme vidličkou. Osolíme a na plechu vymastenom olejom pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Syr nastrúhame, zmiešame s maslom, majonézou, kôprom a pretlačeným cesnakom. Dochutíme soľou a korením.
Zo syrovej hmoty tvarujeme menšie knedličky, Upečené zemiaky necháme chvíľu vychladnúť a potom ich nakrojíme na vrchu do tvaru kríža.
Do otvoru umiestníme syrovú guľôčku.
Vložíme ešte do rúry na chvíľu zapiecť, aby sa náplň vo vnútri krásne roztiekla.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes