Luxusná príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a šup do rúry. Je to dobrota!
Potrebujeme:
4 väčšie zemiaky
200 g hustého bieleho jogurtu
2-3 strúčiky cesnaku
Soľ, korenie podľa chuti
100 g strúahného syra
Olivový olej
Potrebujeme:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame jogurt s pretlačeným cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom – trochu oleja si odložíme na vymastenie menšej zapekacej misy.
Zemiaky zľahka osolíme a prvú vrstvu uložíme na dno plechu. Potrieme časťou jogurtovej omáčky, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu by mala tvoriť jogurtová omáčka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 170 stupňov pečieme 50 minút. Potom alobal zložíme. Posypeme syrom a necháme zapiecť pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: najboli-recepti