plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne chutné jogurtové zemiaky: Tento recept som si priviezla pred rokmi z dovolenky a pýta ho každý, kto ochutná!

Luxusná príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a šup do rúry. Je to dobrota!

Luxusná príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a šup do rúry. Je to dobrota!

Potrebujeme:

4 väčšie zemiaky

200 g hustého bieleho jogurtu

2-3 strúčiky cesnaku

Soľ, korenie podľa chuti

100 g strúahného syra

Olivový olej

Potrebujeme:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame jogurt s pretlačeným cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom – trochu oleja si odložíme na vymastenie  menšej zapekacej misy.

Zemiaky zľahka osolíme a prvú vrstvu uložíme na dno plechu. Potrieme časťou jogurtovej omáčky, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu by mala tvoriť jogurtová omáčka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 170 stupňov pečieme 50 minút. Potom alobal zložíme. Posypeme syrom a necháme zapiecť pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: najboli-recepti

Najlepšie recepty na dnes