plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľná „LuLu“ torta: Bez pečenia a s takým výborným krémom, že na iné sladkosti hneď zabudnete!

Pre mňa je toto najchutnejšia kombinácia – tvaroh, kyslá smotana, džem a šľahačka. Ak navyše pridáte chrumkavú čoko-polevu a úplne jednoduchú prípravu, máte ten najlepší letný dezert pod slnkom.

Pre mňa je toto najchutnejšia kombinácia – tvaroh, kyslá smotana, džem a šľahačka. Ak navyše pridáte chrumkavú čoko polevu a úplne jednoduchú prípravu, máte ten najlepší letný dezert pod slnkom. Robila som ju pre svoju dcérku Lucku a odvety jej nehovoríme inak ako LuLu tortička.

Potrebujeme:

750 g jemného tvarohu

200 g kyslej smotany

200 g smotany na šľahanie

200 g práškového cukru (prípadne nahraďte medom)

1 citrón – kôru aj šťavu

Detské piškóty

Džem (jahoda, malina, čučoriedka)

1 bal. želatíny v prášku

Na polevu:

1 bal. vanilkového cukru

½ tabuľky čokolády na varenie

Trochu oleja

Postup:

Tortovú formu vyložíme detskými piškótami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a strúhanou citrónovou kôrou. Želatínu necháme napučať vo vode a následne zahrievaním rozpustíme – viď návod na obale. ¾ želatíny vmiešame do tvarohovej hmoty, 1 lyžičku želatíny odložíme bokom a neskôr pridáme do džemu a zvyšok vmiešame do šľahačky, ktorú sme si ušľahali zo sladkej smotany. Potom šľahačku vmiešame do tvarohovo-smotanovej zmesi.

Na piškóty nanesieme ½ krému, potrieme džemom (do ktorého sme si vmiešali 1 lyžičku rozpustenej želatíny) a vložíme na 10 minút do mrazničky. Potom pridáme zvyšný krém a prelejeme rozpustenou čokoládou s trochu oleja. Vložíme do chladničky a keď je torta dostatočne vychladená, môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: webcukraszda

Najlepšie recepty na dnes