plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečený pudingový zákusok, ktorý si zamilujete

Fantastický dezert pre celú rodinu, ktorý zvládnete rýchlo, jednoducho a najmä bez pečenia.

Skvelá chuť a príprava bez pečenia. Prekvapte svojich blízkych perfektným víkendovým dezertom.

Potrebujeme:

1 bal. vanilkového pudingu

1 bal. karamelového pudingu

1 bal. čokoládového pudingu

1 a 1/2 l mlieka

15 lyžíc kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)

100 g horkej čokolády

300 g masla

500 ml smotany na šľahanie 33%

Dlhé piškóty (prípadne maslové sušienky)

Pomarančový džús (prípadne kapučíno)

Postup:

Pripravíme si 3 hrnce a do každého nalejeme 500 ml mlieka a 5 lyžíc cukru. V každom hrnci potom uvaríme jeden druh pudingu.

Do vanilkového pudingu pridáme 100 g masla a za stáleho miešania rozpustíme.

Do čokoládového pudingu pridáme horkú čokoládu, 100 g masla a rozpustíme miešaním.

Do karamelového pudingu pridáme zvyšok masla a rovnako rozpustíme miešaním.

Pripravíme si formu na pečenie s vyššími okrajmi a na dno uložíme piškóty, máčané v pomarančovom džúse. Na piškóty nanesieme vanilkový puding, potom pokryjeme máčanými piškótami a pokračujeme vrstvou karamelového pudingu. Na puding navrstvíme máčané piškóty a na ne posledný – čokoládový puding.

Poslednú vrstvu tvorí smotana, z ktorej ušľaháme tuhú šľahačku.

Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

Pred podávaním môžeme poprášiť kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes