Skvelá chuť a príprava bez pečenia. Prekvapte svojich blízkych perfektným víkendovým dezertom.
Potrebujeme:
1 bal. vanilkového pudingu
1 bal. karamelového pudingu
1 bal. čokoládového pudingu
1 a 1/2 l mlieka
15 lyžíc kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)
100 g horkej čokolády
300 g masla
500 ml smotany na šľahanie 33%
Dlhé piškóty (prípadne maslové sušienky)
Pomarančový džús (prípadne kapučíno)
Postup:
Pripravíme si 3 hrnce a do každého nalejeme 500 ml mlieka a 5 lyžíc cukru. V každom hrnci potom uvaríme jeden druh pudingu.
Do vanilkového pudingu pridáme 100 g masla a za stáleho miešania rozpustíme.
Do čokoládového pudingu pridáme horkú čokoládu, 100 g masla a rozpustíme miešaním.
Do karamelového pudingu pridáme zvyšok masla a rovnako rozpustíme miešaním.
Pripravíme si formu na pečenie s vyššími okrajmi a na dno uložíme piškóty, máčané v pomarančovom džúse. Na piškóty nanesieme vanilkový puding, potom pokryjeme máčanými piškótami a pokračujeme vrstvou karamelového pudingu. Na puding navrstvíme máčané piškóty a na ne posledný – čokoládový puding.
Poslednú vrstvu tvorí smotana, z ktorej ušľaháme tuhú šľahačku.
Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Pred podávaním môžeme poprášiť kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika