plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečený dezert: Tvarohovo-smotanová strecha s ovocím

Oslaďte si nedeľné popoludnie krémovým nepečeným dezertom z tvarohu a kyslej smotany.

Rýchly, jednoduchý a vynikajúci. Pripravte si skvelý dezert plný tvarohu, ktorý hravo zvládnete za menej ako 30 minút.

Potrebujeme:

30 ks väčších maslových sušienok

700 g tvarohu

200 g kyslej smotany

150 g kryštálového cukru

200 g kyslej smotany

100 g zmäknutého masla

2 lyžičky vanilkového cukru

150 ml mlieka (voliteľné)

1 jablko

2 banány

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s maslom, kyslou smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom.

Dôkladne vyšľaháme, aby nám vznikla jednotná homogénna hmota.

Jablko ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Na pracovnú dosku rozložíme potravinársku fóliu. Ak sa rozhodneme sušienky máčať v mlieku, trochu si ho zahrejeme, aby sušienky lepšie absorbovali tekutinu. Po namáčaní v mlieku budú sušienky vláčne a jemné, avšak musíme postupovať opatrne, aby sa nám pri skladaní strechy nerozpadli.

Na sušienky navrstvíme tvarohovo-smotanový krém a uložíme plátky jabĺk.

Opäť nasleduje vrstva sušienok, tvarohový krém a do stredu uložíme banány (banány by nemali byť príliš hrubé).

Okraje fólie zdvihneme a zložíme, aby sme získali tvar strechy.

Takto pripravený dezert necháme zabalený vo fólii stuhnúť v chladničke na niekoľko hodín – ideálne na celú noc.

Nakoniec potrieme dezert zvyšným tvarohovo-smotanovým krémom, prípadne môžeme zvoliť polevu z rozpustenej čokolády a masla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes