plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečené sviatočné rezy

V posledný prázdninový deň som pre svoje deti chcela pripraviť špeciálny dezert – sladkú bodku za úžasným letom. Kedže sa mi nechcelo tráviť hodiny pečením zložitých zákuskov, zvolila som nepečený dezert plný lahodného vanilkového krému a šľahačky. Dezert mal taký úspech, že sa doň rodinka pustila skôr, ako som ho stihla ozdobiť. Deti sa už dnes nevedia dočkať, kedy urobím ďalší!

Potrebujeme:

2 bal. dlhých piškót

1 l polotučného mlieka

5 lyžíc kryštálového cukru

3 bal. vanilkového pudingu

125 g zmäknutého masla

50 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie

200 g maslových sušienok

100 ml pomarančového džúsu

Pomarančový džús na namáčanie piškót

Na vrchnú vrstvu: čokoládové hoblinky, kakao alebo Granko

Postup:

Z pudingového prášku, mlieka a kryštálového cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď hmota nadobudne penovú konzistenciu, po lyžičkách pridáme puding.

Zo smotany na šľahanie ušľaháme hustú šľahačku. Maslové sušienky rozdrvíme a zalejeme pomarančovým džúsom. K sušienkam pridáme 1/3 šľahačky a poriadne premiešame. Sušienkovo-šľahačkovú zmes potom opatrne zmiešame s pudingovým krémom.

Formu na pečenie vyložíme dlhými piškótami, ktoré namáčame v pomarančovom džúse (príp. v mlieku). Na piškóty navrstvíme pudingový krém a opäť pokryjeme piškótami namáčanými v džúse. Na piškóty navrstvíme šľahačku, ktorej vrch posypeme kakaom, grankom, alebo čokoládovými hoblinkami.

Poznámka: ak chcete podčiarknuť vanilkovú chuť, namiesto džúsu môžete zvoliť vanilkové kapučíno.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes