plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie smotanové rezy bez pečenia: Keď sa naučíte tento krém zo Salka, už nikdy nebudete váhať, čím plniť zákusky a domáce dezerty!

Na prvý pohľad vôbec nevyzerajú ako nepečený zákusok, no skutočne je to tak. Pripravíte ich úplne jednoducho, stačí len naskladať a naplniť krémom, práve v ňom sa však ukrýva tajomstvo dokonalej chuti.

Na prvý pohľad vôbec nevyzerajú ako nepečený zákusok, no skutočne je to tak. Pripravíte ich úplne jednoducho, stačí len naskladať a naplniť krémom, práve v ňom sa však ukrýva tajomstvo dokonalej chuti.

Potrebujeme:

2 bal. čokoládových sušienok

1 salko (nevarené)

250 g masla

400 ml mlieka

1 smotanový puding

Na polevu:

200 g mliečnej čokolády

5 lyžíc mlieka

3 lyžice cukru

150 g masla

Postup:

Najskôr si z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Je dôležité, aby mal puding, salko aj maslo rovnakú teplotu – inak krém nebude mať správnu konzistenciu.

Maslo ušľaháme spolu so salkom a potom do krému zapracujeme aj puding. Vymiešame jednotný krém. Mne sa krém vďaka salku zdal dosť sladký, ale ak radi veľa sladíte, môžete pridať cukor alebo dosladiť medom.

Sušienky rozložíme na rovný povrch (môžeme ich trochu potrieť nejakým dobrým džemom, dezert bude ešte chutnejší), potom navrstvíme krém, sušienky, krém a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady. Nakoniec polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním surovín vo vodnom kúpeli. Krém je výborný aj do iných dezertov.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes