plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená perníkovo – banánová torta

Neuveriteľne lahodná torta plná jemného krému, čerstvého ovocia a nadýchaných perníkov. Kedže ide o nepečený dezert, pripravíte ho bez väčšej námahy za niekoľko minút. Chuť tejto dobroty sa skutočne nedá slovami opísať, poďme ju preto radšej spoločne pripraviť, aby ste mohli čím skôr ochutnať! :-)

Potrebujeme:

600 g čokoládových perníkov (ja som použila pardubické perníčky)

600 ml kyslej smotany

100 g práškového cukru

2 banány

100 g pomletých vlašských orechov

Strúhaný kokos

Hoblinky čokolády

Postup:

Pripravíme si väčšiu misku a vystelieme ju potravinárskou fóliou. Perníčky poprekrajujeme pozdĺžne na polovice, banány nakrájame na kolieska. V miske zmiešame smotanu s práškovým cukrom a pomletými orechmi.

Kúsky perníkov namáčame v kyslej smotane (namáčame z piškótovej strany, nie z čokoládovej) a čokoládovou stranou ukladáme na dno misky. Medzery, ktoré medzi perníčkami vzniknú, vyplníme kyslou smotanou. Pokračujeme vrstvou banánových koliesok, na ktoré opäť vrstvíme perníky a medzery vypĺňame kyslou smotanou. Takto pokračujeme, kým miska nie je plná.

Vrstvenie ukončíme vrstvou perníkov, ktoré posypeme strúhaným kokosom.

Takto naplnenú misku vložíme na cca 4 hodiny do chladničky. Potom tortu vyklopíme, odstránime  fóliu a môžeme podávať.

Servírujeme posypané hoblinkami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes