Neuveriteľne lahodná torta plná jemného krému, čerstvého ovocia a nadýchaných perníkov. Kedže ide o nepečený dezert, pripravíte ho bez väčšej námahy za niekoľko minút. Chuť tejto dobroty sa skutočne nedá slovami opísať, poďme ju preto radšej spoločne pripraviť, aby ste mohli čím skôr ochutnať! :-)
Potrebujeme:
600 g čokoládových perníkov (ja som použila pardubické perníčky)
600 ml kyslej smotany
100 g práškového cukru
2 banány
100 g pomletých vlašských orechov
Strúhaný kokos
Hoblinky čokolády
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku a vystelieme ju potravinárskou fóliou. Perníčky poprekrajujeme pozdĺžne na polovice, banány nakrájame na kolieska. V miske zmiešame smotanu s práškovým cukrom a pomletými orechmi.
Kúsky perníkov namáčame v kyslej smotane (namáčame z piškótovej strany, nie z čokoládovej) a čokoládovou stranou ukladáme na dno misky. Medzery, ktoré medzi perníčkami vzniknú, vyplníme kyslou smotanou. Pokračujeme vrstvou banánových koliesok, na ktoré opäť vrstvíme perníky a medzery vypĺňame kyslou smotanou. Takto pokračujeme, kým miska nie je plná.
Vrstvenie ukončíme vrstvou perníkov, ktoré posypeme strúhaným kokosom.
Takto naplnenú misku vložíme na cca 4 hodiny do chladničky. Potom tortu vyklopíme, odstránime fóliu a môžeme podávať.
Servírujeme posypané hoblinkami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk