Chrumkavé paradajky ochutené syrom a cesnakom. Skvelá pochúťka k večernému filmu alebo tip, ako pohostiť nečakanú návštevu.
Potrebujeme:
Väčšie paradajky nakrájané na kolieska
¼ šálky nastrúhaného parmezánu (príp. iného tvrdého syra)
¼ šálky strúhanky
Čerstvú bazalku nasekanú najemno
2 strúčiky cesnaku
Soľ
Čierne mleté korenie
Olivový olej
Postup:
Rúru nastavíme na 220 stupňov. V stredne veľkej miske zmiešame strúhanku a syr.
Kolieska paradajok rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich soľou, korením, bazalkou, prelisovaným censkom a syrovo-strúhankovou zmesou.
Nakoniec rajčiny pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: savoringthethyme