Mäkké guličky zo zemiakového cesta. U nás v rodine ich máme najradšej ako prílohu k mäsku. Vyskúšajte ich tiež, je to skvelý nápad na netradičnú a veľmi chutnú prílohu.
Potrebujeme (na 20 ks):
1 kg zemiakov
500 g hladkej múky
4 vajcia
50 g čerstvého droždia
1 lyžičku soli
Strúhanku
Olej
Postup:
Zemiaky očistíme, uvaríme domäkka a roztlačíme na kašu. Múku zmiešame s droždím a ostatnými prísadami.
Pridáme vychladnuté zemiaky a vypracujeme jednotné cesto.
Z cesta formujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji.
Podávame ako prílohu alebo s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sziszikeccs
text: redakcia