plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento chlebík som sa naučila v Nemecku a hotový je za neuveriteľnú pol hodinu: Zvládne ho pripraviť aj váš manžel, ktorý nikdy nepiekol!

Tento chlebík som sa naučila v Nemecku, ekď som tam pracovala. Robili sme ho skoro každý deň.

Potrebujeme:

225 g hladkej pšeničnej múky

225 g hladkej špaldovej múky

1 lyžičku cukru

350 g cmaru

Štipku soli

1 lyžičku jedlej sódy

semienka alebo hrubozrnnú soľ na posypanie

Ja pridávam osmaženú cibuľku

Postup:

Hrniec, alebo zapekaciu misu dáme nahriať do rúry, pri teplote 220 stupňov.

Múku zmiešame s cukrom, soľou a cmarom – miešame asi 2 minúty, kým sa všetky prísady spoja. Potom pridáme sódu opraženú cibuľku alebo iné prísady podľa chuti, sódu  a necháme 30 sekúnd odležať.

Nádobu vyberieme z rúry a dáme doň cesto vytvarované do tvaru bochníka, ktorý sme si zľahka pomúčili múkou

Pečieme 30 minút a potom chlebík z formy jednoducho vyklopíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes