plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najmäkšie langoše z jogurtu: Jednoduché a nie sú nasiaknuté olejom!

Vynikajúce, mäkučké a pritom ani zďaleka nie sú tak nasiaknuté olejom, ako bežné langoše. Vďaka jogurtu je cesto omnoho vláčnejšie a jemnejšie.

Vynikajúce, mäkučké a pritom ani zďaleka nie sú tak nasiaknuté olejom, ako bežné langoše. Vďaka jogurtu je cesto omnoho vláčnejšie a jemnejšie.

Potrebujeme:

200 ml horúceho mlieka (nie vriaceho)

150 ml vlažnej vody

1 bal. sušeného droždia

1 lyžičku cukru

150 ml bieleho gréckeho jogurtu

1 vajce

2 lyžičky soli

600 g hladkej múky

Olej na vyprážanie

Postup:

V miske zmiešame mlieko s vodou, pridáme cukor, droždie a necháme 5 minút odpočívať. Potom pridáme jogurt, vajce a postupne aj múku so soľou. Cesto je potrebné hniesť aspoň 7-8 minút, aby bolo mäkké a hladké. Cesto je mierne lepivé.

Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď cesto narastie, preložíme ho na pracovnú dosku posypanú múkou a rozdelíme na 8 kúskov a tie vyformujeme do tvaru placky hrubej asi 0,5 cm.

Preložíme na panvicu, na ktorej sme si zahriali olej z oboch strán dozlatista. Oleja nie je potrebné toľko ako pri klasických langošoch, stačí len na dne, cesto nemusí v oleji plávať.

Podávame potreté cesnakom, posypané syrom, alebo s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes