plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie slané palacinky

Chrumkavé palacinky s vynikajúcou náplňou, ktorú pohodlne vyčarujte z toho, čo práve nájdete v chladničke.

Poznáte plnené palacinky naslano? U nás doma sú dokonca populárnejšie ako sladká klasika a vždy, keď ich pripravím, len tak sa za nimi zapráši.

Potrebujeme:

15 palaciniek (klasická príprava z múky, mlieka a štipky soli)

200 g šunky nakrájanej na pásiky

150 g strúhaného syra

3 trojuholníky taveného syra

200 ml majonézy

200 ml kyslej smotany

Soľ a čierne korenie podľa chuti

1 vajce

Na obaľovanie:

Hladkú múku

Strúhanku

2-3 vajcia

Trochu mlieka

Postup:

Strúhaný syr zmiešame so šunkou, taveným syrom, smotanou, majonézou a vajíčkom. Ochutíme soľou a korením.

Na každú palacinku rozotrieme kopcovitú lyžicu náplne.

Palacinky zavinieme tak, aby náplň ostala vo vnútri. Najlepšie sa pracujeme s palacinkami, kým sú ešte teplé.

V jednej miske rozšľaháme vajcia a pridáme trochu mlieka. V druhej miske zmiešame strúhanku s trochou hladkej múky.

Palacinky obaľujeme najskôr vo vaječnej a potom v strúhankovej zmesi (môžeme zvoliť aj obaľovanie v klasickom trojobale).

Palacinky vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes