Tento recept som zdedila po svojej mame a nedám naň dopustiť. Cesto je úžasne ľahké, neláme sa, je vláčne a veľmi chutné. Používam ho predovšetkým ako základ chutných rolád s rôznymi náplňami – moja rodina najviac obľubuje tvarohovo – hrozienkovú náplň, ale môžete vyskúšať chute a kombinácie od výmyslu sveta. A čo je najlepšie? Toto skvelé cesto pripravíte a upečiete za menej ako pol hodiny!
Potrebujeme:
1 šálka = 250 ml
¼ šálky mlieka
2 lyžice masla
100 g polohrubej múky
40 g kukuričného škrobu
1 lyžička prášku do pečiva (príp. jedlej sódy)
2/3 šálky cukru
¼ lyžičky soli
3 vajcia
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Do hrnca dáme mlieko s maslom, preložíme na mierny plameň a privedieme takmer k varu. Potom zmes z plameňa odstavíme a necháme vychladnúť. Medzitým spracujeme ostatné ingrediencie.
Vajcia vyšľaháme s cukrom po dobu cca 10 minút (výsledná hmota by mala mať konzistenciu hustej smotany).
Múku zmiešame s práškom do pečiva, škrobom a soľou. Túto zmes postupne vmiešame do vaječnej hmoty.
Do teplej mliečno- maslovej zmesi vmiešame niekoľko lyžíc cesta a potom obe hmoty opatrne zmiešame a vylejeme na pripravený plech.
Cesto pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.
Nakoniec natrietieme cesto náplňou podľa chuti a zrolujeme V tejto roláde bola použitá šľahačkovo džemovú náplň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk