plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia poleva na medovníky!

Táto poleva nemá konkurenciu. Vyskúšajte ju tento rok aj vy a inú už nebudete potrebovať.

Táto poleva je odskúšaná doslova na stovkách medovníkov a nikdy nesklamala. Trik spočíva v tom, že v skutočnosti nejde len o jednu polevu, ale o polevy dve.

Pýtate sa, prečo dve polevy? Jednu – hustejšiu, použijeme na vytvorenie ornamentov, bodiek, čiarok a vzorov. Druhú – redšiu, použijeme na vypĺňanie vzorov.

Ako na to?

Na hustejšiu polevu potrebujeme:

1 bielok

150 g práškového cukru

Na redšiu polevu potrebujeme:

1 bielok

100 g práškového cukru

Postup:

Pri príprave polevy je veľmi dôležité, aby sme všetky suroviny použili v správnom stave. Pri oddeľovaní bielku od žĺtka je nielen dôležité, aby sa do bielku nedostalo žĺtko, ale musíme odstrániť aj konček bielku. Čisté bielko bez končeka je dôležité, aby sa nám v poleve nevytvorili hrudky.

Rovnako, je potrebné pripraviť si cukor. 2-3x ho preosejeme cez husté sito.

Ingrediencie na obe polevy spojíme v samostatných miskách. Miešame metličkou maximálne 1-2 minúty. Môžeme použiť aj šľahač na najnižších otáčkach, ale lepšie je miešať ručne. Pozor, aby ste z polevy neušľahali sneh. Správnu konzistenciu spoznáte podľa toho, že riedka poleva sa leje a hustá skôr trhá.

Každý bielok môže mať inú veľkosť. Preto, ak sa vám zdá poleva príliš hustá pridajte viac bielka, ak naopak príliš riedka, pridajte viac cukru.

Plnenie:

Oba druhy polevy je dobré plniť do menších cukrárenských vreciek. Môžete pridávať rôzne farby potravinárskeho farbiva, aby ste vytvorili rôzne farebné prevedenia.

Najlepšie recepty na dnes