plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší krémový jablčník na taliansky spôsob!

Najjemnejší jablkový dezert, ktorý vyzerá skvele a chutí tak úžasne, až nebudete veriť, ako jednoducho ho pripravíte.

Najjemnejší jablkový dezert, ktorý vyzerá skvele a chutí tak úžasne, až nebudete veriť, ako jednoducho ho pripravíte.

Potrebujeme:

180 g hladkej múky

4 jablká – očistené a nakrájané na tenšie mesiačiky

2 žĺtky

140 g kryštálového cukru

50 g masla

125 ml mlieka

½ bal prášku do pečiva

Štipku soli

Postup:

Približne 3 lyžice cukru odložíme bokom. Zvyšok ušľaháme spolu so žĺtkami do penistej, bledej hmoty.

½ rozpusteného masla a mlieko pridáme do tejto zmesi. Nakoniec primiešame aj sypké ingrediencie (múku, soľ a prášok do pečiva). Vymiešame jednotné cesto.

Menšiu formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Do cesta vložíme plátky jabĺk tak, aby okrúhle časti smerovali nahor.

Zvyšné rozpustené maslo zmiešame s cukrom a túto zmes nanesieme na vrch koláča.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes