Najjemnejší jablkový dezert, ktorý vyzerá skvele a chutí tak úžasne, až nebudete veriť, ako jednoducho ho pripravíte.
Potrebujeme:
180 g hladkej múky
4 jablká – očistené a nakrájané na tenšie mesiačiky
2 žĺtky
140 g kryštálového cukru
50 g masla
125 ml mlieka
½ bal prášku do pečiva
Štipku soli
Postup:
Približne 3 lyžice cukru odložíme bokom. Zvyšok ušľaháme spolu so žĺtkami do penistej, bledej hmoty.
½ rozpusteného masla a mlieko pridáme do tejto zmesi. Nakoniec primiešame aj sypké ingrediencie (múku, soľ a prášok do pečiva). Vymiešame jednotné cesto.
Menšiu formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Do cesta vložíme plátky jabĺk tak, aby okrúhle časti smerovali nahor.
Zvyšné rozpustené maslo zmiešame s cukrom a túto zmes nanesieme na vrch koláča.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes