plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšie cesto na torty, koláče a zákusky!

Zabudnite na zložité prípravy korpusu na vaše obľúbené sladké pochúťky. Predstavujeme vám skvelý recept, ktorý pripravíte jednoducho a rýchlo len zo 4 základných surovín. Cesto je vláčne, nadýchané a môžete ho použiť na koláče, torty, zákusky alebo iné sladké pochúťky. Stačí len natrieť džemom, šľahačkou, alebo podávať len tak, ako chutný koláčik k čaju.

Potrebujeme:

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku polohrubej múky

4 vajcia

½ bal. vanilkového cukru

1 šálka = 200 ml

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky spolu s oboma druhmi cukru vyšľaháme do hustej peny. Potom do peny postupne – po jednom všľahávame žĺtky.

Do peny opatrne vmiešavame vareškou preosiatu múku, tak, aby pena nespadla.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20-25 minút.

Nezabúdajte na hlavné pravidlo pri pečení korpusu – neotvárať rúru počas pečenia. Po upečení plech z rúry vyberieme a opatrne vyklopíme cesto, ktoré necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok

Najlepšie recepty na dnes