Najjednoduchšia ovocná bublanina z Fanty!

Počuli ste už o bublanine z Fanty? Ide o skutočne výnimočnú verziu obľúbeného domáce koláčika! :-)

Počuli ste už niekedy o Fanta bublanine? Na tento recept som natrafila na internete a rozhodla som sa ho vyskúšať. Výsledok bol skutočne skvelý – nadýchaný koláčik s vôňou obľúbenej limonády!

Potrebujeme:

4 vajcia

250 g kryštálového cukru

420 g polohrubej múky

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

500 ml Fanty

100 ml oleja

450 g ovocia – broskýň, marhúľ…

Potrebujeme:

Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny (šľaháme približne 5 minút).

Preosiatu múku spolu s práškom do pečiva postupne vmiešame do zmesi.

FANTA3

FANTA4 (1)

FANTA5

FANTA6

Nakoniec postupne pridáme Fantu a olej. Všetko dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou a navrstvíme cesto (plech s rozmermi 25 x 38 cm).

Do cesta vložíme kúsky ovocia.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút, alebo kým koláč nie je upečený – test špáradlom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mirodieskainostimies

Dnes najobľúbenejšie