plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšia čokoládová piškóta: Taká výborná, že k nej nemusíte už nič pridávať!

Môže vám poslúžiť ako základ tort a zákuskov. Je však taká vynikajúca, že ju môžete podávať aj len tak - ako skvelý čokoládový koláčik.

Úžasne jednoduchá a taká chutná, že na rozdiel od iných korpusov, tento môžete pokojne podávať len tak – ako chutný čokoládový koláč k popoludňajšej kávičke.

Potrebujeme:

2 lyžice kakového prášku

120 g masla alebo margarínu

150 g kryštálového cukru

2 vajcia

300 ml mlieka

300 g haldkej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Citrónovú kôru z jedného citrónu

2 lyžice obľúbeného džemu

Postup:

Všetky prísady zmiešame vo väčšej miske, dobre premiešame a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút – cesto skontrolujeme špáradlom.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes