plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď to vyskúšate raz, k starému spôsobu sa už nevrátite: Perfektný zlepšovák ako pripraviť vždy dokonalú ryžu, bez obáv, že vám prihorí! 

Poradím vám super nápad na prípravu ryže, je to jednoduché a vždy sa vydarí!

Poradím vám super nápad na prípravu ryže, je to jednoduché a vždy sa vydarí!

Potrebujeme:

2 šálku ryže

4 šálky vody

2 lyžice oleja

Soľ, čierne korenie celé, klinčeky, nové korenie celé

1 väčšiu cibuľu

Postup:

Ryžu si dobre opláchneme a nasypeme do hrnca alebo do zapekacej misy. Zalejeme vodou dochutíme a do stredu ryže vložíme celú cibuľu (samozrejem ošúpanú). Nakoniec pokvapkáme lyžicou oleja a vložíme do vyhriatej rúry (ja používam elektrickú vyhriatu na 220 stupňov). Nastavíme si 30-35 minút, odporúčam pri úplne prvom pokuse po asi 20-tich minútach skontrolovať, potom to už budete mať v oku. :-) Keďže každá rúra pečie inak, možno budete potrebovať 5 minút viac alebo menej, ale mali by ste sa zmiesiť do uvedeného rozhrania. Ryža chutí výborne, je perfektne uvarená a vy sa nemusíte vôbec obávať, že prihorí.

Lenka D.

Najlepšie recepty na dnes