plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší recept na „prešívanú deku“ s tvarohovým krémom

Perfektný dezert z kakaového cesta a lahodného tvarohovo-pudingového krému. Prinášame vám najjednoduchší recept na prípravu tejto dobroty, aký poznáme! :-)

Perfektný dezert z kakaového cesta a lahodného tvarohovo-pudingového krému. Prinášame vám najjednoduchší recept na prípravu tejto dobroty, aký poznáme! :-)

Potrebujeme:

Na cesto:

1 šálka = 250 ml

2 šálky polohrubej múky

1 šálku kryštálového cukru

½ šálky oleja

3 vajcia

1 šálku vlažnej vody

1 bal. prášku do pečiva

3 lyžice kakaa

Krém:

1 bal. vanilkového pudingu

500 g jemného tvarohu

1 bal. vanilkového cukru

400 ml mlieka

1 žĺtok

 Postup:

Pripravíme si väčšiu misku v ktorej šľahačom zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cesta tak, aby nám vzniklo hladké kakaové cesto. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding – necháme chvíľu vychladnúť a medzitým zmiešame v miske cukor, tvaroh a žĺtok. Puding zmiešame s tvarohovou zmesou, navrstvíme do plastového vrecka, odstrihneme roh a vytvoríme svetlú mriežku (vzor deky).

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút – cesto však kontrolujte, každá rúra pečie inak.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto przyslijprzepis

Najlepšie recepty na dnes