plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší jahodový závin

Ak máte chuť na skvelý dezert plný jahôd, ale nemáte náladu na zdĺhavú a náročnú prípravu, vyskúšajte tento recept. Je skutočne jednoduchý a zvládne ho každý. Potrebujete len lístkové cesto, jahody a krémový syr. Pozrite sa, ako na to! :-)

Ak máte chuť na skvelý dezert plný jahôd, ale nemáte náladu na zdĺhavú a náročnú prípravu, vyskúšajte tento recept. Je skutočne jednoduchý a zvládne ho každý. Potrebujete len lístkové cesto, jahody a krémový syr. Pozrite sa, ako na to! :-)

Potrebujeme:

300 g lístkového cesta

125 g smotanového syra (ako alternatívu môžete vyskúšať tvaroh)

2 lyžice medu (prípadne podľa chuti) – namiesto medu môžeme tiež použiť 50 g práškového cukru

250 g čerstvých jahôd

1 lyžičku vanilkového extraktu – voliteľné

Na potretie:

1 vajce

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu plátu navrstvíme syr zmiešaný s medom a vanilkovým extraktom.

Ľavú aj pravú cestu nakrájame na prúžky – 15 prúžkov na každej strane. Oba spodné aj vrchné prúžky potom odstránime (v strede ostane časť cesta na založenie).

Na syr navrstvíme jahody nakrájané na plátky a vrchnú aj spodnú časť cesta zavinieme. Potom postupne prekladáme prúžky cesta cez jahodovú náplň, tak, aby sme pokryli celý povrch.

Na cesto navrstvíme rozšľahané vajce a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistý. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Posypeme práškovým cukrom.

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes