Ak máte chuť na skvelý dezert plný jahôd, ale nemáte náladu na zdĺhavú a náročnú prípravu, vyskúšajte tento recept. Je skutočne jednoduchý a zvládne ho každý. Potrebujete len lístkové cesto, jahody a krémový syr. Pozrite sa, ako na to! :-)
Potrebujeme:
300 g lístkového cesta
125 g smotanového syra (ako alternatívu môžete vyskúšať tvaroh)
2 lyžice medu (prípadne podľa chuti) – namiesto medu môžeme tiež použiť 50 g práškového cukru
250 g čerstvých jahôd
1 lyžičku vanilkového extraktu – voliteľné
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu plátu navrstvíme syr zmiešaný s medom a vanilkovým extraktom.
Ľavú aj pravú cestu nakrájame na prúžky – 15 prúžkov na každej strane. Oba spodné aj vrchné prúžky potom odstránime (v strede ostane časť cesta na založenie).
Na syr navrstvíme jahody nakrájané na plátky a vrchnú aj spodnú časť cesta zavinieme. Potom postupne prekladáme prúžky cesta cez jahodovú náplň, tak, aby sme pokryli celý povrch.
Na cesto navrstvíme rozšľahané vajce a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistý. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Posypeme práškovým cukrom.
zdroj: coolinarika