plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí len zmiešať a zaliať polevou: Najjednoduchší jablkový perník pripravíte bez váhy a odmerky!

Je výborný, rýchly a krásne rozvoniava omnoho skôr, ako sa upečie. Koláčik je lahodný, jemný a doslova sa rozplýva na jazyku. Ak hľadáte tip na výborný koláčik k popoludňajšej kávičke, práve ste ho našli!

Je výborný, rýchly a krásne rozvoniava omnoho skôr, ako sa upečie. Koláčik je lahodný, jemný a doslova sa rozplýva na jazyku. Ak hľadáte tip na výborný koláčik k popoludňajšej kávičke, práve ste ho našli!

Potrebujme:

2 lyžice medu

1 hrnček nastrúhaných jabĺk

2 hrnčeky polohrubej múky

½ hrnčeka práškového cukru

½ hrnčeka oleja

1 lyžičku korenia do perníka

1/2 lyžičky jedlej sódy

2 vajcia

1 lyžicu kakaa

Postup:

Všetky prísady len zmiešame v miske a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45 stupňov.  Nakoniec na ešte horúci koláč nalejeme čokoládovú polevu (čokoláda roztopená s maslom a trochou smotany).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Julka V.

Najlepšie recepty na dnes