Asi nič nechutí na torte lepšie, ako pravý maslový krém. Myslíte si, že pripraviť ho v správnej konzistencií a chuti vyžaduje špeciálne zručnosti a skúsenosť? Prinášame vám jednoduchý tip na ten najlepší a najjednoduchší maslový krém, ktorý pripravíte v akejkoľvek príchuti – od vanilkovej, cez čokoládovú, jahodovú, kávovú až po príchuť likéru. Tento recept si rozhodne zapíšte!
Základný recept na maslový krém
Potrebujeme:
230 g masla izbovej teploty
370 g práškového cukru
¼ lyžičky soli
2 lyžičky vanilkového extraktu
1-2 lyžice smotany na šľahanie
Postup:
Do misky vložíme maslo s cukrom a ušľaháme do nadýchanej hmoty. Miešame najskôr pri nízkych otáčkach, kým sa obe prísady nespoja, potom zvýšime rýchlosť na stredné otáčky a miešame ešte 3 minúty. Pridáme soľ, vanilku, smotanu a miešame ešte 1 minútu.
Rôzne príchute maslového krému:
Čokoládový maslový krém
Pridajte ½ šálky nesladeného kakaového prášku.
Jahodový krém
Pridajte 1/3 šálky jahodového džemu bez jadierok a uberte trochu cukru. Do krému pridajte aj niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva, aby sme získali červenú farbu.
Cappucino
Do základného receptu pridajte ½ šálky preosiateho kakaového prášku a 2 lyžičky instantnej kávy.
S príchuťou likéru
Namiesto smotany pridajte do krému Baileys alebo iný obľúbený likér
S príchuťou Nutelly
Množstvo práškového cukru znížte na 120 g a pridajte do krému 2/3 šálky Nutelly.
Mätový maslový krém
Pridajte ½ lyžičky mätového extraktu a niekoľko kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva.
zdroj: handletheheat