plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie zbojnícke rezne: Úžasne šťavnaté a mäkučké mäsko v jemne pikantnej marináde!

Skvelá marináda na pečenie bravčového mäsa. Samozrejme nemôže chýbať pivo a bylinky. Výborný nápad pre každého, kto chce skúsiť niečo iné, ako rezne obalené v klasickom trojobale a vypražené na oleji. U nás doma je to veľmi obľúbené jedlo, napokon, mám doma troch statných zboníkov! :-D

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky

7 strúčikov cesnaku

150 ml piva

1 lyžičku citrónovej šťavy

Štipku majoránky

½ lyžičky sušeného rozmarínu

¼ lyžičky pálivej papriky

1 lyžicu pálivého kečupu alebo aj jemného

2 lyžice masla

Soľ a korenie

Potrebujeme:

Bravčové mäso – umyté a osušené popicháme vidličkou. Koreniny aj soľ zmiešame s ½ rozpusteného masla, pridáme k mäsu, premiešame a vložíme na pol hodinu do chladničky. Cesnak pretlačíme, zmiešame s pivom, kečupom a citrónovou šťavou. Polovicou masla vymastíme plech na pečenie. Na pelech uložíme mäso a prelejeme marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom fóliu odstránime, mäsko obrátime a pečieme ešte 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes