Skvelá marináda na pečenie bravčového mäsa. Samozrejme nemôže chýbať pivo a bylinky. Výborný nápad pre každého, kto chce skúsiť niečo iné, ako rezne obalené v klasickom trojobale a vypražené na oleji. U nás doma je to veľmi obľúbené jedlo, napokon, mám doma troch statných zboníkov! :-D
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
7 strúčikov cesnaku
150 ml piva
1 lyžičku citrónovej šťavy
Štipku majoránky
½ lyžičky sušeného rozmarínu
¼ lyžičky pálivej papriky
1 lyžicu pálivého kečupu alebo aj jemného
2 lyžice masla
Soľ a korenie
Potrebujeme:
Bravčové mäso – umyté a osušené popicháme vidličkou. Koreniny aj soľ zmiešame s ½ rozpusteného masla, pridáme k mäsu, premiešame a vložíme na pol hodinu do chladničky. Cesnak pretlačíme, zmiešame s pivom, kečupom a citrónovou šťavou. Polovicou masla vymastíme plech na pečenie. Na pelech uložíme mäso a prelejeme marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom fóliu odstránime, mäsko obrátime a pečieme ešte 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)