Losos je jedna z najobľúbenejších rýb. Môže za to lahodná chuť mäska, ktoré je jednoduché na prípravu a doslova sa rozpadá na jazyku. Prinášame vám skvelý tip, ako si zážitok z tejto pochúťky ešte znásobiť. Vyskúšajte lososa zabepčeného v syrovo-cibuľkovej kruste.
Potrebujeme:
600 g filet s lososa
1 bielu cibuľu
Soľ a čierne mleté korenie
2 lyžice citrónovej šťavy
4 lyžice kyslej smotany – môžeme nahradiť majonézou
1 lyžicu horčice (ideálne dijonskej)
2 strúčiky cesnaku
200 g stúhaného syra
Postup:
Filet umyjeme, osušíme papierovou utierkou a z oboch strán osolíme a okoreníme. Uložíme na plech vystlaný alobalom.
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a uložíme na filet. V miske zmiešame smotanu (alebo majonézu) s pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a horčicou. Túto zmes nanesieme na vrstvu cibule.
Nakoniec posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Posypeme čerstvými zelenými bylinkami.
Podávame s čerstvou zeleninou, varenými fazuľovými luskami, alebo novými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk