plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol!

Pripravte karfiol tým najchutnejším spôsobom - pečený v rúre s tými správnymi surovinami! :-)

Karfiol je skvelá zelenina – jednoduchá na prípravu a plná vitamínov. Karfiol pripravujem na množstvo spôsobov – ako vynikajúcu polievku, v chrumkavom cestíčku alebo ako varenú prílohu namiesto zemiakov. Tento spôsob je však bezkonkurenčne najlepší – vyskúšajte chrumkavý karfiol pečený v rúre.

Potrebujeme:

1 menší karfiol

2/3 šálky strúhanky

1/3 šálky najemno nastrúhaného syra

½ lyžičky cesnakového prášku

1 lyžičku sladkej papriky

2 vajcia

Soľ a čierne korenie

Rastlinný olej

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do slanej vriacej vody. Varíme 4-5 minút, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

dQ2An5abyfA

V miske zmiešame strúhanku so syrom, cesnakovým práškom, soľou, čiernym korením a paprikou (môžete pridať ďalšie korenie podľa chuti). V druhej miske rozšľaháme vajcia vidličkou.

Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom. Karfiol obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhankovo-syrovej zmesi. Karfiol preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15-20 minút, alebo kým karfiol nie je zlatistý.

zUM41gNzp4o

PHgwKj-MUQc

Podávame s obľúbenou marinádou.

i-Gc6eLZpko

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes