plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchané smotanové pagáčiky so syrom

Mäkučké, jemné a také chutné, že nikdy neostanem len pri jednom. Navyše, pagáčiky sú skvelé aj na druhý deň, u nás doma však nikdy tak dlho nevydržia

Mäkučké, jemné a také chutné, že nikdy neostanem len pri jednom. Navyše, pagáčiky sú skvelé aj na druhý deň, u nás doma však nikdy tak dlho nevydržia. :-)

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

3 vajcia

1 lyžičku cukru

1 téglik kyslej smotany – izbovej teploty

250 g zmäknutého masla alebo margarínu

4 lyžičky soli

50 g čerstvého droždia

50 g strúhaného syra

Postup:

Múku nasypeme do väčšej misky, pridáme cukor, soľ a vajcia (ja pridávam rozšľahané vajcia a trochu z nich odložím bokom na potretie pagáčikov).

Maslo zmiešame so smotanou a pridáme droždie, túto zmes následne pridáme do múky. Jemne uhnetieme cesto, prikryjeme utierkou a necháme pol hodinku kysnúť na teplom mieste. (Ak sa vám cesto zdá príliš riedke, pridajte ešte trochu múky).

Potom preložíme na pomúčenú dosku, prehnetieme, preložíme zo strán do stredu a necháme 20 minút odpočívať. Potom cesto roztiahneme, opäť prekladáme a necháme odpočívať. Celkovo tento postup zopakujeme 3x.

Nakoniec rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5 cm, vykrojíme jednotlivé pagáčiky a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

10-minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes