Voňavé cesto a úžasne nadýchané lievance, ktoré sú ako stvorené na sladký začiatok víkendového dňa. Vyskúšajte vynikajúci recept bez vajec s rýchlou a jednoduchou prípravou. So skvelými raňajkami je aj upršaný deň razom krajší, čo poviete? :-)
Potrebujeme:
300 ml kefíru
450 g hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy
Citrón – budeme potrebovať kôru aj šťavu
5-6 lyžíc cukru
Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Kefír nalejeme do hlbokej misky, pridáme sódu a necháme 5 minút bokom. Medzitým obaríme citrón vriacou vodou a ku kefíru pridáme strúhanú kôru a šťavu. Následne vmiešame do zmesi aj cukor – na povrchu sa objavia bublinky, čo je normálne.
Do zmesi postupne vmiešame preosiatu múku a vypracujeme vzdušné – homogénne cesto.
Z cesta dávkujeme na rozpálenú panvicu jednotlivé lievance (cca 1 lyžica cesta na 1 lievanec). Vyprážame z oboch strán dozlatista.
Z hotových lievancov odstránime prebytočný olej a môžeme podávať. Vynikajúco chutia s lekvárom, obľúbenou marmeládou, tvarohom či kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk