Rýchly a obľúbený domáci koláčik, ktorý poznajú hádam v každej rodine. Vyskúšajte recept na úžasne nadýchanú bublaninu z jogurtového cesta.
Potrebujeme:
1 šálka = 250 ml
5 vajec
Štipku soli
1 šálku bieleho jogurtu
1 šálku oleja
½ bal. prášku do pečiva
1 a 1/3 šálky kryštálového cukru
2 šálky polohrubej múky
Zavárané čerešne
Postup:
Pripravíme si dve misky. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh. Do snehu postupne vmiešavame po jednom žĺtky. Po každom žĺtku zmes zľahka avšak dôkladne premiešame.
Do zmesi postupne pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne naň navrstvíme cesto. Pridáme čerešne, ktoré uložíme na vrch cesta.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút.
Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika