plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaná cesnaková bagetka s bylinkami

Chystáte rodinnú grilovačku a premýšľate o vhodnej prílohe k šťavnatým pochúťkam? Cesnaková bagetka je tým pravým doplnkom, po ktorom sa určite len tak zapráši. Lahodná chuť cesnaku, doplnená obľúbenými bylinkami robí z tohoto domáceho pečiva jedinečný zážitok pre chuťové poháriky. Len pozor, aby sa po nich nezľahla zem skôr, ako stihne grilovačka vôbec začať.

Potrebujeme:

Cesto:

400 g hladkej múky
1 lyžička kryštálového cukru
1/2 lyžičky soli
7 g sušeného droždia (alebo 20 g čerstvého)
260 ml mlieka
50 g masla

Náplň:

80 g masla
8 strúčikov cesnaku
2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Bylinky podľa vlastnej chuti
soľ

1 rozšľahané vajce na potretie

Postup:

Najskôr pripravíme náplň. Maslo, soľ a prelisovaný cesnak spolu dôkladne vymiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a odložíme do chladničky.

Múku zmiešame so sušeným droždím, pridáme cukor, soľ a vlažné mlieko. Všetko spolu dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme rozpustené maslo. Premiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie časti – podľa toho, aké veľké bagety chceme mať. Každú časť si rozvaľkáme na kruh, ktorý potrieme pripravenou plnkou. Zrolujeme a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Nožom si vytvoríme na povrchu bagetiek rezy a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes