plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na začiatku pár kúskov mäska, na konci pochúťka, ktorá vystrelí chuťové bunky na mesiac: Najchutnejší kurací kastról!

Výborné jedlo z kuracích pŕs z jednej zapekacej misy. Zabudnite na vysušené kuracie mäso vyprážané na oleji a vyskúšajte pochúťku, ktorej sa nebudete vedieť dojesť.

Výborné jedlo z kuracích pŕs z jednej zapekacej misy. Zabudnite na vysušené kuracie mäso vyprážané na oleji a vyskúšajte pochúťku, ktorej sa nebudete vedieť dojesť.

Potrebujeme:

900 g kuracích pŕs nakrájaných na pásiky

12-15 plátkov slaniny

12-15 plátkov tvrdého syra

1 šálku (230 ml) smotany na šľahanie

½ šálky bieleho vína

1 lyžicu dijonskej horčice

1/3 šálky hladkej múky

1 yžičku sladkej papriky

½ lyžičky soli

¼ lyžičky čierneho korenia

1 a ½ šálky strúhanky

Postu:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Biele víno zmiešame s múkou (vymiešame metličkou tak, aby v zmesi neboli hrudky). Pridáme smotanu, horčicu, papriku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame.

Na pracovnú doskuuložíme plátok šunky, na ňu položíme plátok syra a nakoniec pásik kuracieho mäsa. Zabalíme a uložíme do zapekacej misy zloženou časťou nadol, aby sa rolka nerozpadala. Takto pokračujeme s každým kúskom kuracieho mäsa.

Na kuracie mäso nalejeme omáčku a nakoniec posypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 1 hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes