plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na chlebíky aj k mäsu: Ruský šalát, z ktorého si určite pridáte!

Tento šalát pripravujeme na rodinné oslavy pravidelne a vždy má veľký úspech. Podávame na rôzne spôsoby – niekto ho má rád len tak, na chlebíčky, alebo ako netradičnú chutnú prílohu!

Tento šalát pripravujeme na rodinné oslavy pravidelne a vždy má veľký úspech. Podávame na rôzne spôsoby – niekto ho má rád len tak, na chlebíčky, alebo ako netradičnú chutnú prílohu!

Potrebujeme:

3 ks zemiakov

3 ks mrkvy

3 ks vajec uvarených natvrdo

300 g mrazeného hrášku

6-7 kyslých uhoriek

300 g šunky, alebo 1 ks uvarených kuracích pŕs

Soľ

Na zálievku:

300 g majonézy

200 g kyslej smotany

Soľ, korenie

Postup:

Všetku zeleninu uvaríme v slanej vode. Potom zeleninu zlejeme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky, prípadne nastrúhame. K uvarenej zelenine pridáme nakrájané alebo nastrúhané vajcia, kyslé uhorky, nakrájanú šunku a premiešame. V miske zmiešame majonézu so smotanou, ochutíme soľou, korením a túto zmes primiešame k ostatným surovinám.Podávame vychladené!

Poznámka: Ak pripravujete šalát ako prílohu, nepridávajte doň mäso. Dobrým tipom je tiež ozvláštniť chuť zálievky 1 lyžicou horčice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes