plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj recept na domáce Salko

Salko z obchodu už roky nekupujem. Chcem sa s vami podeliť o môj overený recept na sladučké, husté domáce Salko, ktoré je omnoho lacnejšie, ako to kupované.

Salko z obchodu už roky nekupujem. Chcem sa s vami podeliť o môj overený recept na sladučké, husté domáce salko, ktoré je omnoho lacnejšie, ako to kupované.

Potrebujeme:

600 ml plnotučného mlieka

200 g kryštáľového cukru

40 g masla

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame v hrnci s vyššími okrajmi s čo najširším dnom (hmota bude peniť).

Za stáleho miešania privedieme do varu. Keď začne zmes vrieť, plameň stíšime a varíme ešte 25 minút (zmes musí stále bublať). Postupne bude zmes stále viac zhustnúť a po dovarení, počas chladnutia, zhustne ešte viac.

Horúce salko prelejme do sterilizovanej sklenenej nádoby a necháme celkom vychladnúť. Skladujeme v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce karamelové salko hotové za 10 minút!

Najlepšie recepty na dnes