plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mliečna torta s ovocím

Deti ju milujú a nám dospelákom sa pri pohľade na túto tortu tiež zbiehajú slinky. Je plná mliečno-tvarohového krému a sladkého ovocia. Navyše neobsahuje žiaden pridaný cukor a preto si na nej môžete pochutnávať bez výčitiek.

Deti ju milujú a nám dospelákom sa pri pohľade na túto tortu tiež zbiehajú slinky. Je plná mliečno-tvarohového krému a sladkého ovocia. Navyše neobsahuje žiaden pridaný cukor a preto si na nej môžete pochutnávať bez výčitiek.

Potrebujeme:

700 g tvarohu

1 šálku hrozienok

4-5 lyžíc medu (prípadne podľa chuti)

1 šálku kyslej smotany

40 g želatíny

2 a 1/2 šálky mlieka

1 lyžičku vanilkového extraktu

2 ks mandariniek

2 ks kiwi

Kondenzovaný ananás a broskyne

Postup:

Hrozienka zalejeme vriacou vodou. Necháme zaliate 15-20 minút a potom scedíme.

Želatínu zalejeme mliekom a necháme napučať. Potom zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Želatínovo-mliečnu zmes zložíme z plameňa a primiešame do nej zvyšné mlieko.

V inej miske zmiešame med, tvaroh, smotanu, vanilku a hrozienka. Následne primiešame želatínovo-mliečnu zmes a dobre premiešame (môžeme použiť ručný šľahač).

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Na dno uložíme plátky mandariniek a zalejeme 1/3 tvarohovo-mliečnej zmesi. Pokračujeme vrstvou broskýň a ananásu. Opäť navrstvíme krém a takto pokračujeme kým neminieme všetky ingrediencie. Vrchnú časť môžeme ozdobiť kivi a zvyšným ovocím.

Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes