plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mini koláčiky z čokoládovo-mliečnej peny

Nadýchaný dezert z mlieka a čokolády, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku.

Skvelý dezert ktorý vykúzlite z 3 ingrediencií. Neváhajte a prekvapte svoju rodinu penovým dezertom z mlieka a čokolády.

Potrebujeme:

120 g horkej čokolády – prípadne môžeme použiť aj mliečnu čokoládu

500 ml mlieka

10 g želatíny v prášku

Cukor – podľa chuti

Postup:

Želatínu namočíme do malého množstva vody a potom zahrievaním rozpustíme – podľa návodu na obale.

Mlieko preložíme na plameň a privedieme k varu. Potom mlieko zložíme z plameňa a pridáme doň čokoládu nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.

Želatínu vmiešame do mliečno – čokoládovej zmesi.

Zmes nalejem do formičiek a preložíme do chladničky. Necháme stuhnúť a podávame posypané čokoládou a mandľovými plátkami.

zdroj: my-fly

Najlepšie recepty na dnes