plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mini koláčiky z lístkového cesta a ovocia

Vynikajúce na raňajky, alebo kedykoľvek počas dňa. Kedže je ich základom lístkové cesto, príprava týchto mini-dobrôt už nemôže byť jednoduchšia. Vyzerajú skvele a chutia ešte lepšie!

Vynikajúce na raňajky, alebo kedykoľvek počas dňa. Kedže je ich základom lístkové cesto, príprava týchto mini-dobrôt už nemôže byť jednoduchšia. Vyzerajú skvele a chutia ešte lepšie!

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

1 a ½ šálky čerstvého ovocia (čučoriedky, maliny, kúsky jahôd…)

180 g smotanového syra alebo jemného tvarohu izbovej teploty

2 lyžice kryštálového cukru (môžeme nahradiť medom)

2 lyžičky citrónovej kôry

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 lyžičku vanilkovej arómy

1 vajce

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovátka z neho vykrojíme 6 kruhov a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vnútri každého kruhu naznačíme vykrajovátkom ďalší kruh tak, aby sme cesto celkom neoddelili. Vďaka tomu sa okraje cesta počas pečenia krásne nadvihnú.

easy-breakfast-pastries-recipe

Smotanový syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou, vanilkovou arómou a túto zmes navrstvíme do vnútorných kruhov.

Na vrch uložíme kúsky ovocia a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

breakfast-pastries

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov 15-18 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: justataste

Najlepšie recepty na dnes