plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z kysnutého cesta bez kysnutia: Mäkučké mini-buchtičky, ktoré sa rozpadajú na jazyku!

Vynikajúci recept na buchtičky jednohubky, ktoré pripravíte prekvapivo rýchlo. Na rozdiel od klasického kysnutého cesta, s týmto môžete pracovať hneď a netreba čakať na vykysnutie.

Vynikajúci recept na buchtičky jednohubky, ktoré pripravíte prekvapivo rýchlo. Na rozdiel od klasického kysnutého cesta, s týmto môžete pracovať hneď a netreba čakať na vykysnutie.

Potrebujeme:

420 g hladkej múky

140 g bravčovej masti

140 g masla

50 g čerstvého droždia

15 lyžíc vlažného mlieka

2 lyžice kr. cukru

2 žĺtky

Postup:

Do misky si nasypeme múku, urobíme jamku a nalejem do nej mlieko, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Keď vyjde kvások, pridáme zmäknuté maslo, masť a vypracujeme jednotné, hladké cesto.

Z cesta oddelujeme jednotlivé guličky, ktoré môžeme naplniť obľúbenou náplňou, alebo nechať len tak.

Kým sa poriadne zahrejem rúra, necháme ešte 10-15 minút odležať na plechu.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov, kým povrch nie je zlatistý.

Upečené buchty posypeme práškovým cukrom.

Najlepšie recepty na dnes