Vynikajúci recept na buchtičky jednohubky, ktoré pripravíte prekvapivo rýchlo. Na rozdiel od klasického kysnutého cesta, s týmto môžete pracovať hneď a netreba čakať na vykysnutie.
Potrebujeme:
420 g hladkej múky
140 g bravčovej masti
140 g masla
50 g čerstvého droždia
15 lyžíc vlažného mlieka
2 lyžice kr. cukru
2 žĺtky
Postup:
Do misky si nasypeme múku, urobíme jamku a nalejem do nej mlieko, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Keď vyjde kvások, pridáme zmäknuté maslo, masť a vypracujeme jednotné, hladké cesto.
Z cesta oddelujeme jednotlivé guličky, ktoré môžeme naplniť obľúbenou náplňou, alebo nechať len tak.
Kým sa poriadne zahrejem rúra, necháme ešte 10-15 minút odležať na plechu.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov, kým povrch nie je zlatistý.
Upečené buchty posypeme práškovým cukrom.